Найчастіше ми звикли готувати або замовляти в кафе і ресторанах жульєн, приготований з куркою, грибами і цибулею. Сьогодні ж ми хочемо запропонувати вам класичний рецепт грибного жульєна. Приготований з використанням сушених білих грибів, які надають жульену вишуканий аромат лісових грибів. Спробуйте приготувати жульєн за нашим рецептом, і ви відкриєте для себе новий смак вже звичного страви.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Білі гриби сушені – 60 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 3 зуб.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сир Пармезан – 60 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Мускатний горіх – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Сметана 26% – 400 гр.

Процес приготування:

Готувати класичний жульєн з грибами і сметаною в духовці легко! Сушені гриби викладаємо в невеликий сотейник, заливаємо їх окропом і залишаємо на 30 хвилин, після чого сотейник ставимо на вогонь, доводимо воду до кипіння і проварюємо гриби 5-7 хвилин.

Відварені гриби відкидаємо на друшляк, після чого викладаємо їх на паперовий рушник, щоб видалити всю вологу. Після чого гриби нарізаємо тонкими скибочками.

В суху розігріту сковороду насипати борошно і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім у борошно додаємо половину норми вершкового масла, розпускаємо його на невеликому вогні і перемішуємо з борошном.

В сковороду з борошном і маслом, додаємо сметану і, помішуючи, розігріваємо соус до утворення густої консистенції.

Цибулю і часник чистимо і промиваємо, цибулю шаткуємо дрібними кубиками, часник – тонкими скибочками. Викладаємо цибулю і часник в розігріту сковороду з вершковим маслом і обсмажуємо до золотистого кольору. Потім цибулю з часником і гриби відправляємо в сковороду до соусу, додаємо спеції і добре перемішуємо.

Жульєн розкладаємо по формах, посипаємо натертим на крупній тертці сиром і відправляємо в духовку запікатися при 180 градусах 10-15 хвилин.

Готовий жульєн виймаємо з духовки і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Жульєн в горщиках Жульєн з грибами і сиром в духовці Жульєн з грибами класичний Жульєн класичний Як готувати білі гриби - рецепти