Мариновані білі гриби з оцтом – улюблена багатьма закуска, яка також відмінно зможе прикрасити будь-який святковий стіл. Заготовити білі гриби на зиму нескладно. Відмінний смак такої домашньої заготовки не зрівняється з придбаної в магазині. Гриби виходять ароматними, з яскравим і насиченим смаком.
Інгредієнти: на 2 л.
- Білі гриби – 1 кг
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Вода – 1 л
- Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Гвоздика – 3 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати мариновані білі гриби з оцтом на зиму, під проточною водою ретельно промийте білі гриби. З допомогою ножа очистіть всю грязь. Після цього кожен гриб поріжте невеликими шматочками.
У каструлю налийте воду, покладіть туди підготовлені гриби, поставте на вогонь. Варити гриби слід 35-40 хвилин.
Потім гриби необхідно промити проточною водою, попередньо відкинувши їх на друшляк.
Щоб приготувати маринад, необхідно налити в каструлю необхідне за рецептом кількість води, додати до неї чорний і запашний перець, гвоздику, сіль, цукровий пісок, лавровий лист і оцет. Каструлю з вмістом поставте на помірний вогонь, після закипання пересипте в маринад відварені гриби. Всі разом проваріть протягом 15 хвилин після чергового закипання.
Готові гриби разом з маринадом розподіліть по стерилізованим ємкостей, герметично закрийте їх кришками. Повністю остиглу заготівлю перемістіть на зберігання в льох, комору або інше прохолодне місце.
Мариновані білі гриби з оцтом на зиму готові!
Приємного вам апетиту!
Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби з оцтом Мариновані гриби на зиму