Мариновані білі гриби з оцтом – улюблена багатьма закуска, яка також відмінно зможе прикрасити будь-який святковий стіл. Заготовити білі гриби на зиму нескладно. Відмінний смак такої домашньої заготовки не зрівняється з придбаної в магазині. Гриби виходять ароматними, з яскравим і насиченим смаком.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Білі гриби – 1 кг
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Вода – 1 л
  • Оцет столовий 9% – 8 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Гвоздика – 3 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати мариновані білі гриби з оцтом на зиму, під проточною водою ретельно промийте білі гриби. З допомогою ножа очистіть всю грязь. Після цього кожен гриб поріжте невеликими шматочками.

У каструлю налийте воду, покладіть туди підготовлені гриби, поставте на вогонь. Варити гриби слід 35-40 хвилин.

Потім гриби необхідно промити проточною водою, попередньо відкинувши їх на друшляк.

Щоб приготувати маринад, необхідно налити в каструлю необхідне за рецептом кількість води, додати до неї чорний і запашний перець, гвоздику, сіль, цукровий пісок, лавровий лист і оцет. Каструлю з вмістом поставте на помірний вогонь, після закипання пересипте в маринад відварені гриби. Всі разом проваріть протягом 15 хвилин після чергового закипання.

Готові гриби разом з маринадом розподіліть по стерилізованим ємкостей, герметично закрийте їх кришками. Повністю остиглу заготівлю перемістіть на зберігання в льох, комору або інше прохолодне місце.

Мариновані білі гриби з оцтом на зиму готові!

Приємного вам апетиту!

Білі гриби на зиму Гриби на зиму Мариновані білі гриби з оцтом Мариновані гриби на зиму