Які закуски користуються великою популярністю на сімейних посиденьках, крім овочевих закаток? Правильно, мариновані гриби. Пропонуємо рецепт хрустких маринованих рижиків, які добре зберігаються і підходять практично до будь-яких страв, крім рибних.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Рижики свіжі – 1,2 кг
- Вода – 100 мл
- Сіль – 3 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Кріп – 2 гілки
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Часник – 4 зуб.
Процес приготування:
Рецепт приготування маринованих рижиків на зиму смачний! Гриби перебрати від сміття, промити в холодній воді, міняючи воду кілька разів. Відокремити ніжки від шляпок, великі екземпляри порізати на кілька частин. Гриби перекласти в каструлю, залити чистою водою. Встановити каструлю на сильний вогонь, довести до кипіння. Знизити вогонь, варити гриби ще 20 хв. Не забувати знімати пінку, яка з’являється на поверхні.
Банки і кришки помити з содою, сполоснути і простерилізувати, кришки потримати в окропі 2 хв. і обсушити. Розкласти гриби по банкам, щільно утрамбувати до плічок.
Для маринаду в чисту каструлю влити воду, поставити на вогонь. Всипати сіль, додати чорний перець горошком, зубчики часнику, лавровий лист. Покласти гілочки кропу і влити рослинне масло. Коли маринад закипить, його потрібно варити ще 5 хв, за цей час перемішаються всі аромати. В кінці приготування влити оцет, зняти маринад з вогню.
Розлити киплячий маринад в банки з грибами, щільно закрутити їх гвинтовими кришками.
Дати закаткам охолонути при кімнатній температурі і прибрати на зберігання банки у прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані гриби Рижики гарячим способом на зиму Рижики на зиму Як приготувати рижики - рецепти