Для того, щоб улюблена заготовка з кабачків добре зберігалася до зими, оцет використовувати не обов’язково. Лимонна кислота відмінно впорається з цим завданням, та й користі у закачування буде більше. Банки з заготівлею простерилизуем і спокійно будемо зберігати до зими.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки (молоді) – 2 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Листя вишні – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати мариновані кабачки без оцту, кабачки гарненько вимийте за допомогою губки або щітки. Обріжте у них хвостики і витріть рушником. Наріжте овочі середніми по товщині гуртками.
Вимийте листя зелені, очистіть і сполосніть часник.
Банку добре вимийте і стерилізуйте. Покладіть в тару зазначене в інгредієнтах кількість часнику, лаврушку і перець. Слідом надсилайте ароматні листя.
Укладіть кругляш кабачків, намагаючись залишати якомога менше вільного місця.
В каструлю засипте сіль, цукор і лимонку, додайте воду і закип’ятити. На 1 банку знадобиться близько півлітра маринаду, але щоб не помилитися з інгредієнтами, краще приготувати 1 літр. Добре перемішайте вміст каструлі і заливайте в банку. Прикрийте кришкою і відправте стерилізуватися в каструлю на 10 хвилин, залив води до плічок тари.
Дістаньте банку, закупорьте, переверніть і загорніть рушником до повного охолодження на добу.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Гострий салат з кабачків на зиму Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Консервовані кабачки Мариновані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму