Кабачкова ікра – смачна і ситна закуска, а також джерело багатьох корисних речовин. Даний рецепт описує приготування кабачкової ікри з консервацією в автоклаві. Це простий і швидкий спосіб. Якщо ви хочете порадувати близьких насиченим і свіжим смаком консервованої кабачкової ікри, то цей рецепт для вас!


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Томатна паста – 100 гр.
  • Морква – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 300 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Лимонна кислота – 1 щіпка
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати кабачкову ікру в автоклаві. Кабачки вимиваємо, очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо акуратними кубиками.

Очищену і промиту моркву необхідно нарізати невеликими кубиками.

Ріпчасту цибулю очищаємо і подрібнюємо на обробній дошці з допомогою ножа. Зубчики часнику очистити і також подрібнюємо. Цибулю і часник з’єднуємо.

На вогонь ставимо сковороду вливаємо олію і обсмажуємо цибулю з часником до золотистого кольору.

Далі аналогічним чином обсмажуємо моркву.

Нарізані кабачки покласти в глибоку каструлю, вливаємо олію і тушкуємо овочі під закритою кришкою 10 хвилин.

Після цього в ємність з кабачками відправляємо обсмажені цибулю з часником і моркву, томатну пасту, цукровий пісок, сіль, мелений перець, лимонну кислоту.

Пробиваємо всі інгредієнти заглибним блендером. Якщо консистенція ікри вийшла жидковатая, то її необхідно поставити на мінімальний вогонь і потримати до тих пір, поки не випарується зайва рідина Після цього дії кабачкова ікра стане більш густий.

Ікру з кабачків розкладаємо по простерилизованным заздалегідь банкам, закатуємо кришками.

Банки з ікрою встановлюємо в автоклав. В автоклав вливаємо воду, не заповнюючи його до самого верху приблизно на 2-3 см Після нагріву автоклава до 100 градусів необхідно стерилізувати кабачкову ікру протягом 10 хвилин.

Після остигання автоклава (це займе 2-3 години) дістаємо заготовку. Зберігати кабачкову ікру, стерилізовану в автоклаві, можна і при кімнатній температурі.

Приємного вам апетиту!

Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачкова ікра без майонезу Кабачкова ікра в блендері Кабачкова ікра з морквою Кабачкова ікра як в дитинстві Кабачкова ікра як в магазині