Кабачки, замариновані часточками, виглядають привабливо і в банку, і на тарілці. Такі шматочки зручно є цілком, а також при необхідності нарізати в салат. Звичайно, для такої заготовки потрібні саме молоді кабачки, з яких не потрібно вирізати ні вміст з насінням, не зрізати шкірку. Тоді часточки виходять максимально смачними і красивими.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Листя вишні – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Гірчиця французька – 5 ч. л.
- Вода – 0.5 л.
- Сіль велика – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих кабачків часточками на зиму? Банки для заготівлі моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришки моєму і кип’ятимо дві хвилини у воді. Укропные суцвіття і листя вишні моєму і укладаємо на дно підготовлених банок. Засипаємо також половину від зазначеної кількості чорного перцю. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і також кладемо в банки.
Кабачки ретельно миємо проточною водою і зрізаємо кінчики з обох сторін. Нарізаємо плоди на кружки товщиною по півтора-два сантиметри. Викладаємо кружечки кабачків в банки поверх зелені. Робимо це досить щільно, оскільки при обробці окропом кабачки осядуть.
Заливаємо кабачки в банках крутим окропом і витримуємо п’ятнадцять хвилин. Потім воду зливаємо в каструлю і додаємо до неї сіль, цукровий пісок, гірчичні насіння і залишилися горошки чорного перцю. Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити. Заливаємо получившимся маринадом кабачки в банках і відразу закатуємо кришками.
Закатані банки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і закутуємо теплою ковдрою. У такому положенні залишаємо закачування повільно охолонути. Після охолодження заготовки можна прибрати в прохолодне темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Салат з кабачків з часником на зиму