Кабачки, замариновані часточками, виглядають привабливо і в банку, і на тарілці. Такі шматочки зручно є цілком, а також при необхідності нарізати в салат. Звичайно, для такої заготовки потрібні саме молоді кабачки, з яких не потрібно вирізати ні вміст з насінням, не зрізати шкірку. Тоді часточки виходять максимально смачними і красивими.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Листя вишні – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Гірчиця французька – 5 ч. л.
  • Вода – 0.5 л.
  • Сіль велика – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 50 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування маринованих кабачків часточками на зиму? Банки для заготівлі моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Кришки моєму і кип’ятимо дві хвилини у воді. Укропные суцвіття і листя вишні моєму і укладаємо на дно підготовлених банок. Засипаємо також половину від зазначеної кількості чорного перцю. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо і також кладемо в банки.

Кабачки ретельно миємо проточною водою і зрізаємо кінчики з обох сторін. Нарізаємо плоди на кружки товщиною по півтора-два сантиметри. Викладаємо кружечки кабачків в банки поверх зелені. Робимо це досить щільно, оскільки при обробці окропом кабачки осядуть.

Заливаємо кабачки в банках крутим окропом і витримуємо п’ятнадцять хвилин. Потім воду зливаємо в каструлю і додаємо до неї сіль, цукровий пісок, гірчичні насіння і залишилися горошки чорного перцю. Доводимо маринад до кипіння, вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити. Заливаємо получившимся маринадом кабачки в банках і відразу закатуємо кришками.

Закатані банки перевертаємо догори дном для перевірки герметичності і закутуємо теплою ковдрою. У такому положенні залишаємо закачування повільно охолонути. Після охолодження заготовки можна прибрати в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Гострі кабачки на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Салат з кабачків з часником на зиму