Апетитні хрусткі кабачки можна замаринувати просто так, без всякого салату і головне – без подальшої стерилізації заготовки. Обов’язково спробуйте зберегти пару невеликих кабачків за цим рецептом, і ви будете приємно здивовані смаком заготовки!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Кабачки (невеликі) – 2 шт.
- Часник – 2 – 3 зуб.
- Листя вишні – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Вода – 0,5 л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 50 мл
Процес приготування:
Готувати мариновані кабачки на зиму без стерилізації просто! Для початку підготуйте всі інгредієнти для заготівлі кабачків на зиму. Часник очистіть, промийте потрібну для заготівлі зелень.
На дно стерильних баночок покладіть парасольки кропу, вишневі листя, перець. Не забудьте додати в кожну баночку по одному або півтора зубчики часничку.
Кабачки наріжте на кільця чи півкільця – залежно від розміру, а потім покладіть їх у банки, майже під горлечко.
Закип’ятіть на плиті чисту воду і залийте кабачки. Через десять хвилин воду злити назад в каструлю, додайте сіль і цукор, а також насіння гірчиці. На вогні доведіть маринад до кипіння. Проваріть маринад пару хвилин, після чого влийте в нього оцет.
Банки з кабачками залийте маринадом, після чого відразу ж загорніть їх і переверніть догори дном. Потім укутайте банки з кабачками і залиште їх остигати приблизно на добу. Приберіть на зберігання в темне місце з помірною температурою.
Гарнір з кабачків Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Консервовані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму Салати з кабачків на зиму