Щоб смачно замаринувати кабачки для вживання в холодну пору року, можна приготувати кисло-солодкий маринад з великою кількістю зелені. Кабачки ріжуться тонкими кружечками і вимочуються в цьому маринаді, просякуючись його ароматами.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки (молоді) – 1,5 кг
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
- Цукор-пісок – 6 ст. л.
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Часник – 12 зуб.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Рецепт маринованих кабачків на зиму пальчики оближеш простий у приготуванні! Молоді кабачки помити і обсушити паперовими рушниками.
Порізати кабачки, не знімаючи шкірки, навпіл уздовж, потім кожну половину нарізати тонкими півкільцями. Зубчики часнику почистити і дрібно натерти. Зелень помити, обсушити і дрібно нашаткувати. В якості зелені можна брати будь-які ароматні трави, наприклад кріп, кінзу, петрушку.
все Перемішати, прикрити плівкою і дати настоятися 2 години.
простерилізувати Банки і скласти в них кабачки разом з соком і зеленню. Прикрити кришками і стерилізувати протягом 15-20 хв. у залежності від обсягу банки.
Дістати банки, закатати металевими кришками і перевернути під ковдрою, дати повністю охолонути. Перенести на зберігання мариновані кабачки в підвал.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Мариновані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму