Оригінальне варення можна приготувати з кабачків. Ласощі виходить дуже соковитим і в міру солодким. Солодкість можна подавати до чаю або використовувати в якості начинки для випічки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Кабачки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з кабачків на тертці легко! Промиваємо кабачки, очищаємо від шкірки і насіння. Залишився овоч пропускаємо через тертку.

Кабачкову суміш засипаємо цукром на 4 години. За цей час овоч пустить багато соку. Після чого інгредієнти переставляємо на плиту, доводимо до кипіння і продовжуємо готувати на помірному вогні ще 30 хвилин. Постійно помішуємо ласощі і не забуваємо знімати пінку.

З лимона знімаємо шкірку. Сам плід перетираємо або подрібнюємо. Додаємо в варення і перемішуємо.

Готове кабачкове ласощі розливаємо по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, даємо охолонути і відправляємо на зберігання. Готово!

Варення Варення з кабачків Варення з кабачків з лимоном Кабачки на зиму Консервовані кабачки