Щоб смачно замаринувати кабачки для вживання в холодну пору року, можна приготувати кисло-солодкий маринад з великою кількістю зелені. Кабачки ріжуться тонкими кружечками і вимочуються в цьому маринаді, просякуючись його ароматами.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Кабачки (молоді) – 1,5 кг
  • Масло рослинне – 0,5 склянки
  • Оцет столовий 9% – 0,5 склянки
  • Цукор-пісок – 6 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Часник – 12 зуб.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Рецепт маринованих кабачків на зиму пальчики оближеш простий у приготуванні! Молоді кабачки помити і обсушити паперовими рушниками.

Порізати кабачки, не знімаючи шкірки, навпіл уздовж, потім кожну половину нарізати тонкими півкільцями. Зубчики часнику почистити і дрібно натерти. Зелень помити, обсушити і дрібно нашаткувати. В якості зелені можна брати будь-які ароматні трави, наприклад кріп, кінзу, петрушку.

все Перемішати, прикрити плівкою і дати настоятися 2 години.

простерилізувати Банки і скласти в них кабачки разом з соком і зеленню. Прикрити кришками і стерилізувати протягом 15-20 хв. у залежності від обсягу банки.

Дістати банки, закатати металевими кришками і перевернути під ковдрою, дати повністю охолонути. Перенести на зберігання мариновані кабачки в підвал.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Заготовки з кабачків на зиму Кабачки на зиму Кабачки на зиму пальчики оближеш Кабачки як грузді Мариновані кабачки Салат з кабачків з часником на зиму