Апетитні мариновані кабачки по-китайськи – прекрасний швидкий рецепт. Такі кабачки можна їсти практично відразу ж після приготування і не чекати зими. Завдяки соєвого соусу в складі кабачки будуть мати пікантний китайський смак.
Інгредієнти: на 2 л.
- Кабачки (молоді) – 1,5 кг
- Зелень – 1 пучок
- Масло оливкова – 50 мл
- Оцет яблучний 5% – 2 ст. л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Для початку підготуйте всі інгредієнти для кабачків. Кабачки беріть молоді, з тонкою шкіркою апетитну і свіжу зелень.
Кабачки гарненько промийте, але шкірку з них не зчищайте. За допомогою овочечистки наріжте кабачки на тонкі смужки.
В окремій ємності з’єднайте вимитий і дрібно порубану зелень з олією, оцтом і соєвим соусом. Можете додати спеції на свій смак, якщо необхідно.
Для маринування кабачків підготуйте пластикову або скляну ємність з кришками для маринування. Гарненько промийте і обсушіть її.
Кабачки складіть у тару для маринування, додайте заправку і перемішати все разом.
Спробуйте кабачки на сіль, якщо треба – досоліть, перемішайте і накрийте кришкою. Приберіть кабачки в холодильник на дві години.
Через дві години можна дістати мариновані кабачки з холодильника і подавати до столу.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків