Апетитні мариновані кабачки по-китайськи – прекрасний швидкий рецепт. Такі кабачки можна їсти практично відразу ж після приготування і не чекати зими. Завдяки соєвого соусу в складі кабачки будуть мати пікантний китайський смак.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Кабачки (молоді) – 1,5 кг
  • Зелень – 1 пучок
  • Масло оливкова – 50 мл
  • Оцет яблучний 5% – 2 ст. л.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Для початку підготуйте всі інгредієнти для кабачків. Кабачки беріть молоді, з тонкою шкіркою апетитну і свіжу зелень.

Кабачки гарненько промийте, але шкірку з них не зчищайте. За допомогою овочечистки наріжте кабачки на тонкі смужки.

В окремій ємності з’єднайте вимитий і дрібно порубану зелень з олією, оцтом і соєвим соусом. Можете додати спеції на свій смак, якщо необхідно.

Для маринування кабачків підготуйте пластикову або скляну ємність з кришками для маринування. Гарненько промийте і обсушіть її.

Кабачки складіть у тару для маринування, додайте заправку і перемішати все разом.

Спробуйте кабачки на сіль, якщо треба – досоліть, перемішайте і накрийте кришкою. Приберіть кабачки в холодильник на дві години.

Через дві години можна дістати мариновані кабачки з холодильника і подавати до столу.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків