Приготовані молоді кабачки являють собою ніжне і легке блюдо. Рекомендую приготувати кабачкові човники, запечені в духовці. Кабачки, фаршировані сиром «Моцарелла» виходять соковитими і виглядають по-святковому ошатно. Така страва обов’язково сподобається вашим гостям.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Кабачки – 4 шт.
  • Помідори черрі – 250 гр.
  • Сир Моцарелла – 250 гр.
  • Соус Песто – 1 ст. л.
  • сиров’ялена Шинка – 8 шт.
  • Кедрові горіхи – 50 гр.
  • Рукола – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт кабачків, фаршировані сиром гранично простий! Кабачки ретельно вимийте і дайте обсохнути. Обріжте кінчики у кабачків. Молоді кабачки розрізати уздовж на дві частини. За допомогою столової ложки вийміть м’якоть кабачків. Підготовлену форму для запікання або на деко змастіть невеликою кількістю оливкової олії. Викладіть підготовлені човники.

М’якоть кабачків подрібніть ножем і перекладіть в жаростійкий посуд. Поставте в мікрохвильову піч і готуйте 10 хвилин при максимальній потужності.

Помідори черрі ретельно вимийте, обсушіть і наріжте навпіл.

В глибоку ємність викладіть нарізані помідори черрі і маленькі кульки сиру «Моцарелла», додайте соус песто, посоліть і поперчіть. Перемішайте і додайте приготовану м’якоть кабачків. Ще раз ретельно перемішайте.

Кабачкові човники нафаршируйте приготовленої начинкою.

Деко для запікання помістіть в розігріту духовку і запікайте човники при температурі 200 градусоприблизно 35-40 хвилин. Може знадобитися і менше часу, дивіться по своїй духовці.

Після закінчення часу вийміть деко з духовки. Човники перемістіть на тарілку і подавайте на стіл порційно, прикрасивши скибочкою сыровяленной шинки, кедровими горішками та свіжої руколою.

Приємного апетиту!

Гарнір з кабачків Кабачки в духовці Кабачки з помідорами Кабачки з помідорами в духовці Кабачки з помідорами, сиром і часником в духовці Кабачки з часником в духовці Кабачки на кожен день