Проста у виконанні заготівля кабачків з зеленню і морквою хороша жарким літом, коли не хочеться морочитися зайве з нарізанням і підготовкою безлічі різних овочів. Кабачки після консервації мають солодко-солоний кислуватий смак, ідеально підходять в якості холодної закуски.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кабачки – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Кріп – 5 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані кабачки з морквою легко! Кабачки помити, зрізати верхівку і плодоніжку.
Порізати кабачки уздовж на 6-8 частин.
Моркву почистити, помити і потерти на тертці для моркви по-корейськи.
Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
Викласти в стерильну банку почищені зубчики часнику.
Додати туди ж нарізану цибулю.
Укласти вертикально порізані кабачки, всипати терту моркву.
Зверху покласти помиті гілочки кропу.
Влити в банку окріп, дати охолонути і злити воду. Повторити ще раз з тією ж водою. Коли вода кипітиме в третій раз, всипати в банку з кабачками сіль, цукровий пісок і влити оцет. Влити окріп, закатати.
Перевернути банки з кабачками догори дном, укутати теплою ковдрою і дати повністю охолонути. Зберігати протягом 1 року в холодному підвалі.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків Кабачки як грузді Консервовані кабачки Мариновані кабачки Салат з кабачків з цибулею на зиму Салат з кабачків і моркви на зиму Салат з кабачків, цибулі та моркви на зиму