Мариновані кабачки за прискореною технологією готові вже через 2 години після початку приготування, навіть раніше. Маринад ідеально збалансований за смаком і не містить нічого зайвого. Кабачки краще вибирати молоді з тонкою шкіркою і без насіння.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 5 гілок
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 5 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Рецепт маринованих кабачків за 2 години простий у приготуванні! Мариновані кабачки за 2 години Приготувати молодий кабачок помити і порізати поперек навпіл. Підготувати овочевий ніж для тонких слайсів.
Гілочки кропу вимити, обтрусити від зайвої вологи і дрібно нашаткувати.
Часник почистити і пропустити через прес.
В ємність влити оцет, рослинне масло і додати духмяний перець горошком.
Туди ж відправити кріп, лавровий лист, подрібнений часник і сіль, перемішати.
Влити в миску воду і все розмішати. Маринад готовий.
Кабачки нарізати тонкими слайсами за допомогою ножа-економки. Скласти кабачок в маринад і перемішати. Затягнути миску харчовою плівкою і поставити на 30 хв. у холодильник.
Для красивої подачі можна скрутити зі смужок кабачка троянди та оформити з цієї заготовки красиве блюдо.
Приємного апетиту!
Гарнір з кабачків