Кавун нарізається і поміщається в банку. Далі він заливають маринадом з води, цукру, солі і оцту. Всі закочується і залишають до повного остигання. Така страва стане прекрасною закускою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Кавун – 0.25 шт.
- Вода – 1.5 л
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Сіль – 1 склянка
- Оцет столовий 9% – 70 мл
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування дуже смачних маринованих арбузов на зиму? Кавун ретельно промиваємо і витираємо з допомогою паперового рушника. Далі нарізаємо його такими шматочками, які вільно помістилися б в банку. Можна використовувати фігурну овочерізку.
Зрізаємо з кожного шматочка кірку, залишаючи невелику кількість зелені.
Заздалегідь стерилізуємо банки зручним способом і заповнюємо їх кавуном. Заливаємо все окропом, накриваємо кришкою і даємо постояти близько 15 хвилин. Зливаємо воду і кип’ятимо її ще раз. Заливаємо нею кавун і залишаємо ще на 15 хвилин.
У каструлю наливаємо питну воду, додаємо до неї цукровий пісок і сіль. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння й варимо пару хвилин до повного розчинення цукру з сіллю. В кінці додаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Розливаємо отриманий маринад по банках з кавуном. При бажанні можна також додати лавровий лист, запашний перець або гвоздику. Закатуємо всі кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або ковдру і залишаємо до повного охолодження. Відправляємо в придатне для зберігання місце і відкриваємо закуску взимку. Приємного апетиту!
Кавун в 3-х літрових банках на зиму Кавун з оцтом в банках на зиму Консервований кавун в банках на зиму Маринований кавун без стерилізації в банках на зиму Маринований кавун в 3-х літрових банках на зиму Солоний кавун на зиму в банках Як засолити кавун шматочками в банку на зиму