Кавун – це абсолютно невибаглива ягода, яку можна просто і швидко перетворити на цікаву закуску. Ті, хто ніколи не пробували величезні солоні плоди будуть приємно здивовані!


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Кавун – 3 кг
  • Часник – 10 зуб.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий (зелений) – 2 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Оцет яблучний 6% – 1 склянка

Процес приготування:

Готувати кавун з оцтом в банку на зиму легко! Спочатку висипаємо в каструлю сіль і цукор, виливаючи наверх оцет, і прибираємо в сторону – дамо кристалам розчинитися.

Кавун ретельно промиваємо під водою і нарізаємо на невеликі шматочки. Від зеленої шкірки краще позбутися – взимку буде зручніше вживати соління.

Подрібнюємо всю зелень, а саме: перець, корінь хрону, кріп і петрушку, часник залишаємо в зубчиках, не нарізаємо. В порожню ємність викладаємо частину подрібненої зелені. Потім шматочки кавуна, знову зелень і так далі. Шарами заповнюємо ємність до самого верху.

До цього часу сіль і цукор вже розчинилися в оцті. Додаємо до суміші охолоджену кип’ячену воду і ретельно перемішуємо. Получившимся маринадом заливаємо шари зелені і кавуна так, щоб весь вміст було покрито рідиною. Засолку накриваємо і ставимо в темне місце на добу-дві, періодично помішуючи.

По закінченні вказаного часу, розкладаємо нашу засолку по стерилізованим банкам, додавши туди горошини чорного перцю по вашому смаку, і заливаємо розсолом. Закатуємо підготовлені банки і прибираємо в льох або підвал просаливаться. Приємного апетиту!

Засолювання кавуна без стерилізації в банках на зиму Кавун з оцтом в банках на зиму Кавун на зиму в банках Консервований кавун в банках на зиму Маринований кавун без стерилізації в банках на зиму Солоний кавун на зиму в банках Як закрити кавун в банках на зиму