На приготування цього рецепту вам не доведеться витрачати багато часу. Всі інгредієнти можна знайти в звичайному продуктовому магазині. А в результаті ви отримаєте смачну заготівлю на зиму.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Кавун – 2 кг
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 50 гр.
  • Аспірин – 2 шт.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

Приготування маринованих арбузов з аспірином на зиму починаємо з обробки кавуна. Добре промийте його в теплій воді з милом. Бажано зробити це кілька разів. Розстеліть на столі кухонний рушник і покладіть на нього кавун. Залиште до повного висихання. Після цього наріжте кавун колами товщиною 2-3 сантиметри і розділіть їх на сектори, які точно зможуть пролізти у банку. За бажанням, ви можете повністю обрізати шкірку або зрізати тільки її зелену частину.

Переходимо до стерилізації банок. Для початку, промийте їх з харчовою содою. Ви також можете використовувати звичайне господарське мило. Налийте в невелику каструлю холодну воду. Поставте її на великий вогонь. Дочекайтеся, коли вода почне кипіти. Після цього обшпарте окропом банки і кришки. Подальшу стерилізацію ми будемо проводити за допомогою пари. З цією метою ви можете використовувати чайник або каструлю. У даному рецепті для зручності ми скористаємося чайником. Наповнюємо його холодною водою. Ставимо чайник на великий вогонь. Коли з його носика почне виходити пара, а вода закипить, покладіть на носику банку таким чином, щоб її наповнював пар. Протримаєте її в такому положенні 5 хвилин. За цей час розстеліть на столі кухонні рушники. Поставте на них банки і залиште їх обсихати. Додатково витирати банки не потрібно.

Коли банки повністю висохнуть, наповніть їх часточками кавуна. Налийте в чайник холодної води. Поставте його на плиту. Дочекайтеся, коли вода закипить. Після цього залийте окріп в банку до самого верху. Накрийте кришкою і залиште кавуни приблизно на 10-15 хвилин. За цей час часточки повинні пропарити.

Коли час вийде, вилийте воду з банки в каструлю. Щоб зробити це максимально акуратно, використовуйте кришку з отворами. Поставте каструлю на великий вогонь. Коли вода почне кипіти, додайте в неї першу порцію цукрового піску. Постійно перемішуйте розчин, щоб швидше розчинився цукор. Коли він буде повністю доданий, насипте в воду сіль. Ще раз перемішайте розчин. Кип’ятіть його ще протягом 2-3 хвилин. Якщо ви хвилюєтеся, що заготовка може не достояти до зими, додайте в розчин трохи лимонної кислоти.

Додайте в банку з кавуновими часточками дві таблетки аспірину. Процідіть готовий розчин води, піску та солі. Для цього ви можете використовувати марлю або сито. Залийте розчин в банку з кавуновими часточками. Закрутіть кришку. Переверніть банку і поставте її на рушник, який заздалегідь потрібно розстелити на плоскій поверхні. Завдяки такому положенню та гарячого розчину кришка буде піддаватися додатковій термічній обробці. Закутайте банку в теплу ковдру або плед. Залиште до повного охолодження. За цей час виберіть саме темне і прохолодне місце, в якому будуть стояти банки з кавуновими часточками. Коли банки повністю охолонуть, перенесіть їх туди. Там кавунові часточки будуть чекати свого часу.

Кавун на зиму готовий. Ви можете бути впевнені, що такий продукт зможе дотриматися до самої зими і не зіпсуватися. Ви зможете насолодитися його солодким смаком в будь-який час. Таке блюдо точно зможе сподобатися як дорослим, так і дітям. Приємного апетиту!

Кавун без стерилізації в банках на зиму Маринований кавун без стерилізації в банках на зиму Солоний кавун на зиму в банках Як закрити кавун в банках на зиму