Якщо ви не знаєте, яким десертом здивувати своїх рідних або осіб, зверніть увагу на цей рецепт. Готується він максимально просто. А результат здивує навіть самого вибагливого гурмана.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Кавун – 2 кг
  • М’ята свіжа – за смаком
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Вода – 2 л
  • Лимонна кислота – 2 ч. л.
  • Лавровий лист – за смаком

Процес приготування:

Приготування солодких маринованих арбузов на зиму рекомендується почати з обробки нашій ягоди. Поставте кавун в раковину і включіть теплу або гарячу воду. Тримайте під нею кавун приблизно 2 хвилин. Потім промийте його з простим милом. Якщо вам дозволяє час, зробіть це кілька разів. Перенесіть кавун на стіл, де заздалегідь необхідно розстелити паперові рушники. Вони повинні ввібрати в себе всю зайву вологу, яка знаходиться на поверхні кавуна. Після цього розріжте його на невеликі шматочки. Слідкуйте за тим, щоб їх розмір дозволив їм вільно пролізти в банку. За бажанням, ви можете очистити кавун від шкірки. Однак даний крок не є обов’язковим. Готові кавунові часточки відкладіть в сторону.

Тепер нам необхідно провести стерилізацію банок. Для цього ми спочатку повинні їх добре промити. Бажано використовувати для даного процесу харчову соду. Протріть банки рушником. Налийте в банку води приблизно на 2-3 см у висоту. Після цього поставте її в мікрохвильову пічку на повну потужність. Протримаєте в ній банку протягом 5 хвилин. Потім витягніть її і вилийте воду. Кришки покладіть в невелику тарілку і залийте їх водою. Поставте їх у мікрохвильовку також на 5 хвилин. Потім переставте банки на рушник, який потрібно заздалегідь розстелити на столі.

Коли банки повністю висохнуть, перекладіть в них нарізаний кавун. Розташуйте їх акуратно і компактно, щоб в ємність вмістилося як можна більше шматочків. Налийте в каструлю або чайник холодної води. Поставте посуд на плиту. Коли вода закипить, залийте окріп в банки. Накрийте їх кришками і залиште кавуни настоюватися приблизно на 15 хвилин.

Коли час вийде, вам доведеться злити воду в каструлю. Поставте її на плиту. Дочекайтеся, коли вода почне кипіти. Зменшіть вогонь і додайте цукровий пісок. Постійно перемішуючи розчин. Так кристали будуть краще розчинятися у воді. Після цукру насипте у воду трохи солі. Останнім інгредієнтом стане лимонна кислота, яка точно не дозволить вашій закатці зіпсуватися раніше часу. Якщо ви хочете, щоб розчин мав привабливіший вигляд, процідіть його з допомогою сита або марлі.

Додайте в банки до кавунів лавровий лист і м’яту. Залийте їх гарячим розчином. Акуратно закрутіть кришки на всіх банках. Якщо на ємності з’являться тріщини, вам доведеться швидко перекласти закатку в іншу банку. Переверніть банки і розмістіть їх на рушник. Закрутіть їх у великий рушник або ковдру. Залиште банки в такому стані до того моменту, поки вони повністю охолонуть. Після цього вам потрібно буде перенести їх в прохолодне місце.

Таке блюдо стане відмінним десертом для обіднього або святкового столу. Вам варто спробувати приготувати цей рецепт прямо зараз. Удачі!

Кавун без стерилізації в банках на зиму Кавун в 3-х літрових банках на зиму Кавун в банках без оцту на зиму Кавун на зиму в банках Маринований кавун без стерилізації в банках на зиму Маринований кавун в 3-х літрових банках на зиму