З великим задоволенням хочу поділитися смачним і простим рецептом маринованих лисичок, яким постійно користуюся сама під час зимових заготовок. Цей рецепт для мене просто ідеальний. Грибочки виходять зі збалансованим смаком і чудовим ароматом.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Лисички свіжі – 1,5 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Для маринаду: –
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 4 ч. л.
- Вода – 1 л
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Оцтова есенція – 2 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих лисичок за класичним рецептом. В першу чергу ретельно переберіть гриби, очистіть від рослинного сміття і промийте лисички кілька разів в холодній воді.
Підготовлені лисички викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, посоліть і залийте холодною водою. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть лисички 15-20 хвилин.
Відварені лисички злийте через друшляк або дрібне сито і ретельно промийте під холодною проточною водою.
Приготуйте маринад. У глибоку каструлю налийте вказане в рецепті кількість питної води, додайте необхідну кількість солі, цукру, чорний перець горошком і лавровий лист. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Потім викладіть в каструлю лисички. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь. Варіть лисички в маринаді ще 20-25 хвилин, потім влийте оцтову есенцію, добре перемішайте, варіть ще буквально 2 хвилини і відразу зніміть з вогню. Банки вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі або в мікрохвильовій печі. Кришки обдайте окропом або закип’ятіть в каструлі.
Після чого гарячі лисички рівномірно розподіліть по стерильним банкам, обережно витягаючи їх з гарячого маринаду з допомогою шумівки.
Банки з лисичками повністю залийте ароматним маринадом.
Гарячі банки з маринованими лисичками обережно закрутіть стерильними кришками. Банки з лисичками переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою або махровим рушником, а потім залиште в такому стані до їх повного охолодження приблизно на добу.
Після чого охолоджені банки з маринованими лисичками переверніть і перемістіть їх в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Лисички на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані лисички на зиму