Незрівнянні маслюки в сметанному соусі, приготовані в горщиках, під рум’яною скоринкою, приємно порадую своїм ароматом і смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Маслюки свіжі – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 – 3 головки
  • Сметана – 1.5 склянки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Паприка – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Борошно – 3 ст. л.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Готувати маслюки тушковані в сметані просто! Гриби переберіть, видаляючи сміття, і почистіть, знімаючи верхню шкірку з капелюшка. Промийте маслюки під проточною прохолодною водою і відваріть їх 1 годину, після чого перекиньте на друшляк для видалення рідини.

Очищений цибулю сполосніть і наріжте півкільцями. Обсмажте на прогрітій сковороді з маслом 2 хвилини до золотистого кольору.

Перекладіть маслюки до цибулі.

Додайте сметану, посоліть, поперчіть і добре розмішайте. Потушкуйте 3 хвилини.

Викладіть всю масу в глиняний або керамічний горщик. З борошна з водою замісіть круте тісто. Для цього в невелику миску просійте борошно, всипте щіпку солі і вливайте по не многу гарячу воду, вимішуючи ложкою. Сформуйте з нього корж і покладіть на горщик, заліпивши його зверху.

Надсилайте горщик в прогріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Запечену корж смачно їсти вприкуску з тушкованими грибами.

Приємного апетиту!

Як приготувати маслюки - рецепти