Цю прекрасну заготівлю легко приготувати і зберігати в холодильнику. Рецепт дуже простий і швидкий, не відніме у вас багато сил і часу. Чудово підійдуть ці грибочки до будь-якого святкового столу або навіть до звичайного картоплі.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Маслюки свіжі – 1 кг
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт маринованих маслюків без загортання простий у приготуванні! Маслюки переберіть, почистіть і промийте в проточній воді. Надішліть гриби отвариваться в киплячу підсолену воду. Після закипання проварити гриби близько десяти хвилин, а потім відкиньте маслюки на друшляк.

Наберіть чисту воду в каструлю, додайте лавровий лист, перець, а також сіль з цукром. Доведіть майбутній маринад до кипіння.

Покладіть в каструлю з рідиною відварені гриби і проваріть близько п’яти хвилин з моменту закипання.

Готові гриби розкласти по банках, додайте очищені зубчики часнику, влити маринад. Влийте в кожну банку 1/3 частина оцту і закрутіть кришками. Банки переверніть догори дном і дайте їм повністю охолонути.

Готові маслюків зберігайте у темному прохолодному місці, в ідеалі для цього використовуйте холодильник.

Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму Як приготувати маслюки - рецепти