Цю прекрасну заготівлю легко приготувати і зберігати в холодильнику. Рецепт дуже простий і швидкий, не відніме у вас багато сил і часу. Чудово підійдуть ці грибочки до будь-якого святкового столу або навіть до звичайного картоплі.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Маслюки свіжі – 1 кг
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт маринованих маслюків без загортання простий у приготуванні! Маслюки переберіть, почистіть і промийте в проточній воді. Надішліть гриби отвариваться в киплячу підсолену воду. Після закипання проварити гриби близько десяти хвилин, а потім відкиньте маслюки на друшляк.
Наберіть чисту воду в каструлю, додайте лавровий лист, перець, а також сіль з цукром. Доведіть майбутній маринад до кипіння.
Покладіть в каструлю з рідиною відварені гриби і проваріть близько п’яти хвилин з моменту закипання.
Готові гриби розкласти по банках, додайте очищені зубчики часнику, влити маринад. Влийте в кожну банку 1/3 частина оцту і закрутіть кришками. Банки переверніть догори дном і дайте їм повністю охолонути.
Готові маслюків зберігайте у темному прохолодному місці, в ідеалі для цього використовуйте холодильник.
Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму Як приготувати маслюки - рецепти