Гаряче маринування маслюків – це нескладний варіант домашньої заготовки, з яким впораються навіть початківці господині. Гриби виходять ніжними і ароматними, а також порадують вас своїм тривалим зберіганням.
Інгредієнти: на 1 л.
- Маслюки свіжі – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцтова есенція – 1,5 ч. л.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновані маслюки гарячим способом на зиму. Перебираємо маслюки, знімаємо тонку шкірку з їх капелюшків. Потім занурюємо в каструлю з водою і кип’ятити 5-10 хвилин. Так гриби швидко очистяться.
Відкидаємо маслюки на друшляк і промиваємо, щоб не залишилося ніяких гілок і дрібних забруднень.
Окремо готуємо маринад. У літрі води розчиняємо сіль і цукор. Закидаємо в каструлю горошини перцю, часникові зубчики і лаврове листя. Чекаємо, коли вміст скипить.
У киплячий маринад опускаємо гриби і проварюємо їх 15 хвилин. В кінці готування додаємо оцтову есенцію, розмішуємо і вимикаємо вогонь.
Грибну заготівлю розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам, закручуємо кришками, остуджуємо і ставимо на зберігання. Готово!
Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму Як приготувати маслюки - рецепти