Мариновані маслюки є відмінним варіантом холодної закуски або готовим гарніром до м’яса. Маслюки зручно додавати в салати, смажену картоплю або відварну гречку. Баночка маслюків як не можна, до речі, прийде на допомогу, коли гості вже на порозі і необхідно швидко накрити на стіл. Гриби на нашу рецептом виходять в міру солоні, пряні і хрусткі. Найзручніше закочувати гриби в невеликі баночки, щоб після відкриття вони довго не зберігалися в холодильнику.
Інгредієнти: на 1 л.
- Маслюки свіжі – 2 кг
- Масло оливкова – 100 мл
- Вода – 1 л
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. л.
- Гвоздика – 4 – 6 бутонів
- Перець чорний горошок – 8 – 10 шт.
- Лавровий лист – 4 – 6 шт.
- Оцет столовий 9% – 30 мл
- Часник – 5 зуб.
- Парасольки кропу – 1 – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновані маслюки на стіл просто! Маслюки чистимо, промиваємо в прохолодній проточній воді. У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання додаємо трохи солі і закидаємо маслюки. Відварюємо їх протягом 20 хвилин. Потім відкидаємо гриби на друшляк і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб стекла вода. Після чого нарізаємо гриби довільними шматочками.
Приготуємо маринад: у каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і цукор і доводимо її до кипіння. Після закипання в каструлю додаємо нарізані на кілька шматочків зубки часнику, гвоздику, перець, кріп і оцет.
Після того, як маринад закипів – закидаємо в каструлю маслюки. Перемішуємо і кип’ятимо гриби з маринадом 12-15 хвилин. Після чого знімаємо їх з вогню.
Гарячі гриби розкладаємо по стерилізованим банкам, в кожну баночку зверху додаємо по 2-3 ст. л. прожареного оливкової олії (можна замінити рослинним) і щільно закручуємо прокип’яченими кришками.
Банки перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Після того, як гриби повністю охолонуть – прибираємо їх на зберігання в темне прохолодне місце.
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Маслюки на зиму маслюки Солоні