Маслюки – м’ясисті гриби, які гарні в будь-якому вигляді. Мариновані маслюки з маслом, заготовлені на зиму, користуються особливою популярністю серед любителів грибів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Маслюки свіжі – 2 кг
- Масло оливкова – 100 мл
- Вода – 1 л
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Гвоздика – 5 бутонів
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Лавровий лист – 5 шт.
- Оцет столовий 9% – 30 мл
- Часник – 5 зуб.
- Кріп – за смаком
Процес приготування:
Рецепт маринованих маслюків з маслом простий у приготуванні! Маслюки переберіть від сміття, помийте і варіть протягом 20 хвилин в підсоленій воді. Злийте воду, гриби остудіть і наріжте.
У каструлю налийте воду, додайте сіль і цукор, доведіть маринад до кипіння. Потім додайте очищені зубчики часнику, гвоздику, перець, лавровий лист, кріп і оцет.
В маринад опустіть маслюки, доведіть до кипіння і продовжуйте варити 15 хвилин.
Розкладіть гриби по стерилізованим банкам, залийте їх маринадом. Розігрійте оливкове масло і влийте по 2-3 столові ложки на кожну банку.
Загорніть банки кришками, залиште при кімнатній температурі, поки вони повністю не охолонуть, а потім перенесіть на зберігання в прохолодне місце. Взимку відкрити баночку маслюків, додайте до них ароматний цибулька і подавайте на стіл закуску.
Приємного апетиту!
Гриби на зиму Мариновані маслюки Маслюки на зиму маслюки Солоні