представляємо Вашій увазі простий рецепт маринування маслюків. При цьому з них немає потреби знімати шкірку, як в інших рецептах, це на смак не впливає, а часу економить порядно.
Інгредієнти: на 1 л.
- Маслюки свіжі – 1 кг
- Вода – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 30 мл
- Лавровий лист – за смаком
- Гвоздика – за смаком
- Кріп – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Перець чорний горошок – за смаком
Процес приготування:
Рецепт маринованих маслюків зі шкіркою простий у приготуванні! Маслюки помити, почистити, знову сполоснути. Великі екземпляри порізати на шматки, залити холодною водою.
Довести до кипіння. Воду злити, гриби обполоснути холодною водою і знову залити холодною водою. Дати закипіти, зняти піну і варити близько півгодини.
Для маринаду відміряти 1 л. холодної води, додати цукор і сіль, розмішати до розчинення. Покласти гвоздику, перець горошком, лавровий лист, дати прокипіти 5 хв. Влити оцет. Відварені маслюки помити холодною водою, покласти в маринад. Готувати ще півгодини.
Простерилізувати банки, занурити в окріп кришки. Покласти в банку на дно часник, гілочку або дві гілочки кропу, викласти маслюки і залити все маринадом. Закатати банки кришками, перевернути догори дном і накрити теплою тканиною. Після повного охолодження переставити загортання в льох.
Приємного апетиту!
Мариновані гриби на зиму Мариновані маслюки Мариновані маслюки з оцтом Маслюки на зиму