Трапляються такі ситуації, коли при готуванні маринованих огірків на зиму, у господині на кухні не виявилося цукру. Це зовсім не привід впадати у відчай! Мариновані огірки без цукру ні в чому не поступаються приготованим за традиційним рецептом, вони такі ж хрусткі та апетитні.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Огірки – 2,5 кг
- Вода – 1 л
- Кріп – 40 гр.
- Листя чорної смородини – 10 шт.
- Перець духмяний горошок – 10 шт.
- Перець чорний мелений – 10 шт.
- Лавровий лист – 6 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Аспірин – 2 шт.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати мариновані огірки без цукру легко! Банки для огірків простерилізувати. Кришки для закочування прокип’ятити. Листя смородини і зелень кропу промити, викласти в банки.
Огірки промити, з двох сторін обрізати кожен. Овочі щільно укласти в підготовлені банки.
Закип’ятити воду, залити окріп в банки, залишити на деякий час.
Для маринаду у каструлю влити воду, всипати туди сіль, цукор, вкинути лаврове листя. Воду кип’ятити 5 хвилин.
Воду з банок злити.
До огірків викласти порізаний кубиками часник, духмяний і чорний перець. Всипати чорний мелений перець, лимонну кислоту, покласти таблетки аспірину.
Готовим маринадом залити огірки. Закрити банки кришками. Потім банки перевернути, укутати ковдрою, на добу залишити в темному місці. Після цього можна перенести банки в прохолодне місце і зберігати там до запитання.
Закручування огірків на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Мариновані огірки без стерилізації на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки з часником на зиму Солодкі мариновані огірки в 3-літрових банках на зиму