Закачування огірків на оцтовій основі виходять абсолютно особливими і за смаком нагадують покупні. Готувати їх дуже просто, так як оцет ще і сприяє тривалому зберіганню.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Парасольки кропу – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Листя чорної смородини – 2 шт.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Цукор-пісок – 6 ч. л.

Процес приготування:

Рецепт огірків на зиму з оцтом простий у приготуванні! Огірки промиваємо і відправляємо в воду настоятися 1,5 години. Потім відрізаємо у них кінчики.

Листя смородини, хрону моєму. Також промиваємо парасольки кропу.

Розкладаємо їх по банках, в кожну по 1.

Часник чистимо і кладемо в банку по 3 шт.

Туди ж відправляємо по кілька горошин чорного перцю.

Тепер заливаємо оцет по 2 ст. л. на літрову банку, і засипаємо цукор і сіль (ділимо кількість порівну).

Викладаємо огірки і заливаємо їх холодною водою. Накриваємо кришками.

Ставимо банки в каструлю, заливаємо її на половину водою і ставимо на плиту.

Доводимо до кипіння, потім тримаємо ще 3-4 хв. і закочує банки.

Приємного апетиту!

Закручування огірків на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки з часником на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму