Для того, щоб мариновані огірки вийшли хрусткими і міцними, вибирайте невеликі щільні плоди. Виходить просто чудова закуска до м’яса і картоплі, а ще у вас під рукою завжди буде необхідний інгредієнт для багатьох салатів.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 0,5 кг
- Оцет столовий 9% – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 0,5 ст. л.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 2 зуб.
- Перець запашний – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Перець чилі 0.25 шт.
- Гвоздика – 1 бутон
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
Готувати мариновані огірки на зиму легко! Огірки, зелень і гострий перець помийте і обсушіть. На дно чистої сухої банки викладіть частину селери, кропу, гострого перцю, часнику і спецій.
Обріжте кінчики огірків з двох сторін і щільно укладіть їх у банку, зверху викладіть решту зелені та спецій.
Залийте банку з огірками окропом, залиште під кришкою на 20-25 хвилин.
Через покладений час злийте воду з банки, закип’ятіть її і знову залийте цією водою огірки. Через 30-40 хвилин повторіть процедуру.
Поки вода будуть кип’ятитися другий раз, засипте в банку до огірків сіль, цукор, влийте оцет.
Третій раз залийте огірки окропом, банку закатаю, переверніть догори дном, укрийте рушником або ковдрою і залиште остигати. Закатку можна залишити чекати зими або ласувати огірками в будь-який час.
Приємного апетиту!
Закручування огірків на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодко-солоні огірки на зиму