Соковиті і ароматні огірки готуються по традиційному болгарському рецептом з цибулею. Заготівля буде радувати вас і вашу родину довгий час. Подавати огірочки можна як самостійну закуску, так і в якості доповнення до гарячого.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Лавровий лист – 4 шт.
- Листя чорної смородини – 8 шт.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування огірків по-болгарськи з цибулею? Ретельно промиваємо огірки. Потім заливаємо водою і наполягаємо близько 6 годин.
Підготуємо банки перед викладаємо в них огірків. Акуратно стерилізуємо.
В банки рівномірно розподіляємо листя, перець горошком. Цибулини очищаємо від шкірки і нарізаємо не дуже тонко. Можна кільцями або півкільцями. Рівномірно розкладаємо по банках. Також розподіляємо сіль і цукор.
Щільно викладаємо отмоченные огірки в банки. Кип’ятимо воду і заливаємо огірки. У кожну банку ллємо по столовій ложці оцту і прикривають кришками.
Поставте банки у велику каструлю, наполовину заповнену водою. Ставимо вогонь, чекаємо закипання і тримаємо банки близько 5 хвилин. Потім дістаємо, кришки закручуємо і відправляємо заготовки постояти в теплому рушник.
Соковиті огірки можна їсти вже на наступний день. Приємного апетиту!
Кисло-солодкі огірки на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму