Соковиті і ароматні огірки готуються по традиційному болгарському рецептом з цибулею. Заготівля буде радувати вас і вашу родину довгий час. Подавати огірочки можна як самостійну закуску, так і в якості доповнення до гарячого.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Листя чорної смородини – 8 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування огірків по-болгарськи з цибулею? Ретельно промиваємо огірки. Потім заливаємо водою і наполягаємо близько 6 годин.

Підготуємо банки перед викладаємо в них огірків. Акуратно стерилізуємо.

В банки рівномірно розподіляємо листя, перець горошком. Цибулини очищаємо від шкірки і нарізаємо не дуже тонко. Можна кільцями або півкільцями. Рівномірно розкладаємо по банках. Також розподіляємо сіль і цукор.

Щільно викладаємо отмоченные огірки в банки. Кип’ятимо воду і заливаємо огірки. У кожну банку ллємо по столовій ложці оцту і прикривають кришками.

Поставте банки у велику каструлю, наполовину заповнену водою. Ставимо вогонь, чекаємо закипання і тримаємо банки близько 5 хвилин. Потім дістаємо, кришки закручуємо і відправляємо заготовки постояти в теплому рушник.

Соковиті огірки можна їсти вже на наступний день. Приємного апетиту!

Кисло-солодкі огірки на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму