Маринування огірків з додаванням аспірину – перевірений роками рецепт, завдяки якому у вас з’явиться можливість насолодитися хрусткими огірочками холодними зимовими вечорами. А для того, щоб це зробити, вам не знадобляться особливі кулінарні навички.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Листя хрону – 2 шт.
- Сіль – 80 гр.
- Аспірин – 1 шт.
- Вода – 3 л
- Листя чорної смородини – 3 шт.
- Листя вишні – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати мариновані огірки з аспірином, в першу чергу необхідно зайнятися стерилізацією банок. В цілях економії часу ми зробимо це за допомогою мікрохвильовки. У вимиту банку наливаємо 50 грамів води, викладаємо її на тканинну серветку в мікрохвильовку і витримуємо чотири хвилини на потужності 70 Вт.
Дно банки устеляємо листям вишні, смородини, а також відправляємо в банку 5 горошин запашного перцю, пів чайної ложки гірчиці, запашну гвоздику.
Свіжі огірки потрібно добре вимити, видалити хвостики.
Розподіляємо огірки в банку, після чого заливаємо в банку окріп. Даємо настоятися огіркам п’ятнадцять хвилин.
Далі зливаємо воду в окрему каструлю, додаємо туди сіль, перець, подрібнену таблетку аспірину і кип’ятимо протягом п’яти хвилин. потім маринад розливаємо по банках. Туди ж додаємо хрін, часник, лавровий лист.
Залишилося закатати банки і перевернути догори дном, поки його вміст повністю не охолоне.
Консервовані огірки в 2-х літрових банках на зиму Консервовані огірки в 3-х літрових банках на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки без оцту в 3-літрових банках на зиму Огірки без оцту на зиму Огірки з часником на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму Огірки під залізну кришку на зиму