Опеньки, замариновані на зиму, виходять особливо смачними! А приготовані за секретним бабусиним рецептом вони стануть ще смачніше! Соковиті, з насиченим смаком і ароматом – хочеться, щоб це блюдо ніколи не закінчувалося!
Інгредієнти: на 1 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Вода – 0.5 л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Гвоздика – 4 бутона
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати бабусин рецепт маринованих опеньків просто! Опеньки промиваємо та нарізаємо їх на шматочки побільше.
заливаємо Воду в каструлю, засипаємо сіль і опеньки. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Пінку, яка буде утворюватися під час варіння, знімаємо.
Потім додаємо перець, гвоздику і цукор і продовжуємо варити 40 хв. В кінці засипаємо щіпку лимонної кислоти, оцет і розмішуємо.
Розкладаємо опеньки в стерильні банки і додаємо в кожну 1 ст. л. рослинного масла.
Приємного апетиту!
Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти