Опеньки, замариновані на зиму, виходять особливо смачними! А приготовані за секретним бабусиним рецептом вони стануть ще смачніше! Соковиті, з насиченим смаком і ароматом – хочеться, щоб це блюдо ніколи не закінчувалося!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Опеньки свіжі – 1 кг
  • Вода – 0.5 л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцтова есенція – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати бабусин рецепт маринованих опеньків просто! Опеньки промиваємо та нарізаємо їх на шматочки побільше.

заливаємо Воду в каструлю, засипаємо сіль і опеньки. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Пінку, яка буде утворюватися під час варіння, знімаємо.

Потім додаємо перець, гвоздику і цукор і продовжуємо варити 40 хв. В кінці засипаємо щіпку лимонної кислоти, оцет і розмішуємо.

Розкладаємо опеньки в стерильні банки і додаємо в кожну 1 ст. л. рослинного масла.

Приємного апетиту!

Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти