Замаринувати опеньки можна швидко і за кілька годин. Маленькі гриби, замариновані за пропонованим рецептом, ви зможете подати до столу через 4 години, а більш великі замаринуются через 7-8 годин. Таким способом можна маринувати і заморожені опеньки.
Інгредієнти: на 1 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 200 мл
- Часник – 3 зуб.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати мариновані опеньки швидкого приготування просто! Ретельно переберіть опеньки, видаляє дрібне сміття і гілочки. Потім опеньки добре промийте і перекладіть в каструлю для варива.
Налийте до грибів склянку води і помістіть їх на середній вогонь. Поваріть опеньки протягом 30 хвилин, знімаючи всю пінку c поверхні.
Відварені опеньки відкиньте на друшляк і ще раз промийте проточною водою.
Потім перекладіть їх у ту ж каструлю і налийте до них літр води.
Покладіть до опенькам зазначені в рецепті спеції, подрібнені зубки часнику, додайте цукор і сіль.
Повторно поваріть опеньки ще протягом 15 хвилин. До кінця варіння додайте оцет.
Гриби разом з маринадом перекладіть в баночки або інший посуд (лотки або мисочки).
Баночки закрийте кришками і залиште опеньки при домашньої температурі 4-8 годин (час залежить від розміру опеньків) для маринування. Потім переставте їх у холодильник, де вони можуть зберігатися до 3 діб.
Подайте мариновані опеньки до м’ясних і рибних страв і просто до відварного картоплі.
Їжте на здоров’я!
Гриби на зиму Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти