Опеньки, смажені з цибулею однаково хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вони послужать відмінним варіантом закуски, як у самостійному виконанні, так і в якості доповнення до картоплі. Невелика кількість сметани і вершкового масла додадуть грибів вершковий смак і зроблять їх більш ніжними на смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Опеньки свіжі – 10 – 15 шт.
  • Масло вершкове – 35 – 45 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Сметана – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати смажені опеньки з цибулею легко! Опеньки чистимо від сміття, добре промиваємо під проточною водою. Особливу увагу приділяємо місцях між пластинок під капелюшком, там найчастіше може бути пісок. Нарізаємо гриби на кілька частин.

У розігріту сковороду викладаємо шматочок вершкового масла і розпускаємо його на невеликому вогні. Потім викладаємо в сковороду нарізані гриби. Додаємо в гриби сіль і перець, перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні 15-20 хвилин.

Після того, як з грибів випарувалася вода, додаємо в сковороду нарізану тонкими півкільцями ріпчасту цибулю, перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні 5-7 хвилин. У самому кінці приготування в гриби додаємо сметану, перемішуємо і знімаємо з вогню.

Готові гриби подаємо на стіл з відвареною картоплею. Приємного апетиту!

Опеньки смажені з цибулею Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти