Найпростіше на зиму маринувати опеньки, це дуже прості гриби, з якими майже не буває проблем. Слідуючи цим рецептом, ви зможете приготувати апетитні опеньки, які будуть радувати вас своїм смаком в холодну пору року.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Опеньки свіжі – 1 кг
  • Лавровий лист – 1 – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Гвоздика – за бажанням
  • Вода – 1 л
  • Сіль велика – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 3 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт маринованих опеньків з оцтом простий у приготуванні! Опеньки переберіть, очистіть від сміття і гарненько промийте в проточній воді.

Потім покладіть гриби у великій каструлі або відрі і залийте на дванадцять годин холодною водою.

Воду з опеньків злийте через певний час, і добре промийте гриби.

Перекладіть їх у каструлю і додайте свіжу воду.

Відварюйте опеньки протягом двадцяти хвилин з моменту закипання, не забуваючи знімати пінку з поверхні води.

Гриби відправте в друшляк і залиште на деякий час, щоб з них стекла вода. В цей же час приготуйте маринад для грибів.

Розведіть у літрі чистої води сіль з цукром, додайте спеції, а також оцет. Після того, як маринад закипить, покладіть в каструлю гриби і відварюйте протягом півгодини.

Готові гриби розкласти по стерильним банкам і залийте до верху маринадом.

Загорніть або закрутіть банки переверніть їх догори дном до повного охолодження.

Потім перемістіть банки з грибами в прохолодне місце для тривалого зберігання.

Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму