Найпростіше на зиму маринувати опеньки, це дуже прості гриби, з якими майже не буває проблем. Слідуючи цим рецептом, ви зможете приготувати апетитні опеньки, які будуть радувати вас своїм смаком в холодну пору року.
Інгредієнти: на 2 л.
- Опеньки свіжі – 1 кг
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Гвоздика – за бажанням
- Вода – 1 л
- Сіль велика – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт маринованих опеньків з оцтом простий у приготуванні! Опеньки переберіть, очистіть від сміття і гарненько промийте в проточній воді.
Потім покладіть гриби у великій каструлі або відрі і залийте на дванадцять годин холодною водою.
Воду з опеньків злийте через певний час, і добре промийте гриби.
Перекладіть їх у каструлю і додайте свіжу воду.
Відварюйте опеньки протягом двадцяти хвилин з моменту закипання, не забуваючи знімати пінку з поверхні води.
Гриби відправте в друшляк і залиште на деякий час, щоб з них стекла вода. В цей же час приготуйте маринад для грибів.
Розведіть у літрі чистої води сіль з цукром, додайте спеції, а також оцет. Після того, як маринад закипить, покладіть в каструлю гриби і відварюйте протягом півгодини.
Готові гриби розкласти по стерильним банкам і залийте до верху маринадом.
Загорніть або закрутіть банки переверніть їх догори дном до повного охолодження.
Потім перемістіть банки з грибами в прохолодне місце для тривалого зберігання.
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму