В цьому рецепті вам пропонується приготувати унікальну заготівлю замаринувати опеньки з цибулею. Такі гриби будуть делікатесом для будь-якого столу. Для цієї заготовки виберіть невеликі грибочки. Готуємо зі стерилізацією. Кількість спецій можете змінити по своєму смаку.
Інгредієнти: на 2 л.
- Опеньки свіжі – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 5 головок
- Часник – 6 зуб.
- Вода – 1 л
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1.5 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Гвоздика – 3 бутона
- Лавровий лист – 3 шт.
Процес приготування:
Готувати мариновані опеньки з цибулею просто! Опеньки ретельно переберіть, видаляючи весь сміття. Потім промийте їх під проточною водою.
Помістіть гриби у велику каструлю, залийте водою і на сильному вогні доведіть гриби до кипіння.
Варіть опеньки на невеликому вогні протягом 25 хвилин від початку кипіння, знімаючи всю пінку з поверхні відвару. Зварені опеньки відкиньте на друшляк.
В окремій каструлі зваріть маринад із вказаного в рецепті розрахунку води, солі та цукру. У маринад покласти всі спеції і поваріть його 5 хвилин.
зварений маринад перекладіть відварені опеньки і додайте до них укропные парасольки. Поваріть гриби в маринаді зі спеціями 20 хвилин.
Почистіть цибулини і зубки часнику. Цибулю наріжте на тонкі півкільця, а часник на слайсы. Покладіть цибулю і часник в чисті баночки для заготівлі.
Потім розлийте по банках гриби з маринадом, заповнюючи їх не до самого верху.
Прямо в банки налийте столовий оцет з розрахунку 1,5 ст. л. на літрову банку.
Баночки закрийте кришками і стерилізуйте гриби протягом 30 хвилин. Правила стерилізації загальноприйняті.
Потім баночки герметично закупорьте, переверніть на кришки і остудіть під махровим рушником.
Вдалих заготовок!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані опеньки Мариновані опеньки з оцтом Опеньки на зиму Як приготувати опеньки - рецепти