Підберезники, замариновані з кропом, вийдуть з приємним і ніжним малосольні смаком, так і зберігати їх можна кілька місяців. За цим рецептом можна замаринувати і великий урожай грибів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Підберезники свіжі – 2 кг
- Кріп – 6 гілок
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 7 шт.
- Перець духмяний горошок – 2 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Листя хрону – 0.5 шт.
- Перець чилі – 0.2 шт.
- Оцтова есенція – 1 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування маринованих підберезників з кропом. Підберезники очистіть від сміття та ніжки почистіть ножем.
Потім гриби помийте і наріжте на шматочки. Невеликі грибочки, особливо капелюшки, залиште цілком.
Нарізані гриби покладіть в каструлю, залийте водою, додайте трохи солі і поваріть їх протягом 30 хвилин, знімаючи пінку з поверхні. Поки гриби варяться, стерилізуйте банки і кришки. У банки покласти кріп, шматочки листків хрону, гострого перцю, гвоздику, горошини чорного і запашного перцю.
Відварені підберезники відкиньте на друшляк. Зваріть маринад з розрахованої кількості води, солі та цукру.
Гриби розкладіть в банки, заповнюючи їх не дуже щільно. Поверх грибів покладіть гілочки кропу.
Залийте підберезники звареним маринадом і в кожну банку додати по ½ ч. л. 70%-ного оцту.
Банки з грибами стерилізуйте протягом 1 години. Потім гриби загорніть і остудіть в перевернутому вигляді і під теплим пледом.
Вдалих заготовок!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники Мариновані підберезники і підосичники Підберезники на зиму