Для тих, хто не любить додавати в заготівлі оцет, є рецепт з додаванням лимонної кислоти. Мариновані підберезники з лимонною кислотою збережуть свій натуральний аромат і оригінальні смакові якості. Ніжна закуска відмінно поєднується з багатьма гарнірами.
Інгредієнти: на 2 л.
- Підберезники свіжі – 2 кг
- Вода – 800 мл
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати мариновані підберезники з лимонною кислотою, перебираємо і гриби промиваємо, розрізаємо на шматочки, заливаємо чистою водою і ставимо на плиту. Відварюємо 20-25 хвилин. Періодично необхідно знімати пінку. Після відкидаємо продукт на друшляк і добре промиваємо.
В окремій каструлі варимо маринад. Кип’ятимо воду, в неї додаємо сіль, цукор, спеції і відварені гриби. Варимо 10 хвилин на помірному вогні, після додаємо лимонну кислоту. Продовжуємо готувати 15 хвилин і вимикаємо.
Стерилізуємо банки і переливаємо в них гриби з маринадом. Закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Після цього можна відправляти на зберігання. Готово!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники Мариновані підберезники і підосичники Підберезники на зиму