Ароматні мариновані підберезники з маслом виходять ще більш наваристими і апетитними. Закуска складе відмінний тандем багатьом домашнім стравам.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Підберезники свіжі – 1,5 кг
- Вода – 4 склянки
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
- Гвоздика – 5 бутонів
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцтова есенція – 2 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані підберезники з маслом, перебираємо і промиваємо гриби. Якщо підберезники великі, то їх слід нарізати на кілька шматочків. Спершу гриби відварюємо окремо 10 хвилин в киплячій воді. Потім зливаємо воду і промиваємо.
Розігріваємо воду, в якій будемо готувати маринад. Додаємо в неї сіль, цукор і інші спеції. Кип’ятимо 10 хвилин, після додаємо гриби і продовжуємо варити ще 20 хвилин. За хвилину до готовності вливаємо оцтову кислоту і рослинне масло. Знімаємо з плити.
Стерилізуємо банки. Вливаємо в них гриби в гарячому маринаді. Закриваємо заготовки кришками і залишаємо до повного охолодження. Після відправляємо на зберігання. Готово!
Гриби на зиму Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Підберезники на зиму Як приготувати підберезники - рецепти