Всім відомо, що підосичники – унікальні гриби. Вона благотворно впливають на імунну і травну системи людини, тому кожному важливо додати цей гриб в свій раціон. Почніть з маринованих красноголовців без стерилізації. Це швидко, просто і дуже корисно.
Інгредієнти: на 1 л.
- Підосичники свіжі – 1 кг
- Гвоздика – 3 бутона
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані підосичники без стерилізації просто! Відібрати невеликі, міцні підосичники для закочування.
Гриби очистити, промити від забруднень, нарізати на невеликі шматочки.
Закип’ятити воду в каструлі, додати трохи солі і опустити туди підготовлені підосичники. Відварити гриби до готовності.
З готових красноголовців злити воду, промити гриби під холодною водою.
Викласти гриби в каструлю, залити водою, додати гвоздику, перець чорний горошком, лавровий лист.
Довести підосичники до кипіння, досолити за смаком.
наприкінці варіння влити в каструлю оцет, перемішати.
Розкласти готові гриби по заздалегідь стерилізованим банкам, влити маринад майже доверху, додати рослинне масло.
Закрутити банки обданными окропом кришками.
Мариновані підосичники без стерилізації відмінно зберігаються в холодильнику. Незрівнянні гриби готові!
Гриби на зиму Мариновані підосичники Підберезники і підосичники на зиму Підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти