Підосичники мають досить щільну м’якоть і тому добре переносять температурну обробку – шматочки грибів зберігають форму, не розварюються. У баночці з маринованими подосиновиками маринад не мутніє, і грибочки чітко видно. Пропонуємо замаринувати підосичники з додаванням олії на зиму. Воно помітно пом’якшує смак заготівлі, робить гриби більш ніжними. Можна використовувати будь-яку рослинну рафіновану – в цьому випадку аромат масла буде нейтральним.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Підосичники свіжі – 1 кг
  • Гвоздика – 1 бутон
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Вода (для маринаду) – 700 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані підосичники з маслом на зиму просто! Підосичники зачищаємо ножем від поверхневих забруднень. Зіпсовані або ушкоджені ділянки вирізаємо. Моєму підготовлені гриби в проточній воді, домагаючись ідеальної чистоти. Ріжемо підосичники на шматочки довільної форми.

Порізані на частини підосичники укладаємо в підходящу за обсягом каструлю, заливаємо водою так, щоб злегка покрити їх і додаємо одну чайну ложку солі. Ставимо каструлю на плиту і доводимо воду з грибами до кипіння. Варимо підосичники протягом однієї години при неактивному кипінні. Пінку обов’язково потрібно знімати. Після закінчення часу варіння гриби відкидаємо на друшляк і промиваємо проточною водою.

В окрему каструлю вливаємо вказану кількість води для маринаду. Додаємо одну чайну ложку солі, горошини чорного перцю, лавровий лист і гвоздику. Занурюємо в маринад відварені підосичники, перемішуємо і ставимо каструлю на плиту. Доводимо маринад з грибами до кипіння і проварюємо ще десять хвилин. Кипіння має бути повільне. В кінці приготування вливаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо плиту.

Банку для красноголовців попередньо моєму содовим розчином і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Аналогічно робимо і з кришкою. У банку викладаємо гарячі підосичники разом з маринадом. Зверху виливаємо рослинне масло – воно утворює жирний шар на поверхні заготовки.

Закручуємо банку кришкою і даємо їй повністю охолонути. Прибираємо на зберігання в холодильник або льох.

Приємного апетиту!

Мариновані гриби на зиму Мариновані підберезники і підосичники Мариновані підосичники Підосичники на зиму Як приготувати підосичники - рецепти