Помідори черрі – помідори невеликого розміру, що відрізняються своєю соковитістю і солодким смаком. Їх використовують для приготування канапе, салатів, фарширування, а також для солінь. Сьогодні ми приготуємо малосольні помідори черрі з великою кількістю свіжої зелені, які будуть готові вже на наступний день. Це дуже зручний і швидкий спосіб заготівлі, результатом якого ви будете приємно здивовані.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори черрі – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Петрушка – 0.5 пучків
  • Кінза – 0.5 пучків
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Часник – 4 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 4 ст. л.

Процес приготування:

Готувати мариновані помідори черрі швидкого приготування легко! Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи просохнути. Потім у кожному помідорі у плодоніжки робимо прокол за допомогою зубочистки, таким чином, наші помідори напитаются маринадом і швидко промаринуются. Помідори кладемо в каструлю або іншу емальовану ємність.

У сотейник наливаємо воду, додаємо сіль і цукор, гвоздику та лавровий лист, перець. Все добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, кип’ятити 3 хвилини, після чого додаємо в маринад лимонний сік. Перемішуємо і знімаємо маринад з вогню.

Свіжу зелень промиваємо, викладаємо на рушник і даємо їй трохи просохнути. Потім обриваємо зелень з гілочок і додаємо в каструлю до помідорів. Часник чистимо, промиваємо, розрізаємо зубки на половину і додаємо до помідорів.

Помідори заливаємо гарячим маринадом, закриваємо каструлю кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 4-5 годин, після чого на ніч прибираємо в холодильник.

Через добу помідори добре промариновались і готові до подачі на стіл. Можна дегустувати, приємного апетиту!

Малосольні помідори з часником і кропом Малосольні помідори холодною водою Мариновані помідори Мариновані помідори з часником і зеленню