Помідори черрі – помідори невеликого розміру, що відрізняються своєю соковитістю і солодким смаком. Їх використовують для приготування канапе, салатів, фарширування, а також для солінь. Сьогодні ми приготуємо малосольні помідори черрі з великою кількістю свіжої зелені, які будуть готові вже на наступний день. Це дуже зручний і швидкий спосіб заготівлі, результатом якого ви будете приємно здивовані.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори черрі – 1 кг
- Вода – 1 л
- Кріп – 0.5 пучків
- Петрушка – 0.5 пучків
- Кінза – 0.5 пучків
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Гвоздика – 2 бутона
- Часник – 4 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати мариновані помідори черрі швидкого приготування легко! Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо їм трохи просохнути. Потім у кожному помідорі у плодоніжки робимо прокол за допомогою зубочистки, таким чином, наші помідори напитаются маринадом і швидко промаринуются. Помідори кладемо в каструлю або іншу емальовану ємність.
У сотейник наливаємо воду, додаємо сіль і цукор, гвоздику та лавровий лист, перець. Все добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, кип’ятити 3 хвилини, після чого додаємо в маринад лимонний сік. Перемішуємо і знімаємо маринад з вогню.
Свіжу зелень промиваємо, викладаємо на рушник і даємо їй трохи просохнути. Потім обриваємо зелень з гілочок і додаємо в каструлю до помідорів. Часник чистимо, промиваємо, розрізаємо зубки на половину і додаємо до помідорів.
Помідори заливаємо гарячим маринадом, закриваємо каструлю кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 4-5 годин, після чого на ніч прибираємо в холодильник.
Через добу помідори добре промариновались і готові до подачі на стіл. Можна дегустувати, приємного апетиту!
Малосольні помідори з часником і кропом Малосольні помідори холодною водою Мариновані помідори Мариновані помідори з часником і зеленню