Лимонна кислота – відмінна альтернатива столового оцту, який володіє різким запахом. Закачування з лимонною кислотою зберігають свій оригінальний смак і набувають невелику кислинку. Сьогодні ми будемо займатися заготівлею помідорів з лимонною кислотою з додаванням гілочки тархуну, який надає помідорів запашний аромат і тонкі терпкі нотки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Помідори свіжі – 600 – 700 гр.
  • Гвоздика – 2 бутона
  • Перець духмяний горошок – 2 шт.
  • Острогін або Естрагон – 1 шт.
  • Для маринаду: –
  • Цукор-пісок – 5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лимонна кислота – 0.33 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування помідор з лимонною кислотою в літрових банках. Помідори промиваємо під проточною водою, викладаємо на бавовняний рушник і даємо їм трохи обсохнути. Кожен помідор проколюємо зубочисткою в районі плодоніжки, щоб у процесі ошпарювання окропом вони не потріскалися.

Так як процес маринування помідорів ми будемо виробляти за допомогою подвійної заливання окропом, банки для помідорів достатньо промити питною содою і добре сполоснути. На дно банок викладаємо по гілочки тархуну, бутони гвоздики і запашний перець.

Потім в банки укладаємо помідори.

В банки, заливаємо крутий окріп, зверху прикриваємо їх кришками і залишаємо помідори прогріватися протягом 10-15 хвилин.

Через відведений час на банки надягаємо кришку з отворами і зливаємо воду назад в каструлю.

У каструлю додаємо сіль і цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь. Маринад доводимо до кипіння і кип’ятимо 2-3 хвилини, після чого знімаємо з вогню.

Гарячий маринад розливаємо по банках і щільно закрити їх кришками.

Перевертаємо банки догори дном і залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження. Після чого прибираємо їх на зберігання в підвал або комору.

Мариновані помідори Мариновані помідори з лимонною кислотою Помідори без оцту і без стерилізації Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Томати, залиті окропом