У кожної господині є свій фірмовий рецепт заготівлі помідорів на зиму, до його складу входять улюблені спеції і консерванти. Сьогодні ми поділимося з вами нашим фірмовим рецептом маринованих помідорів сорту дамські пальчики. Це солодкий сорт помідорів з невеликою кислинкою, м’ясистою щільною серцевиною і міцною шкіркою. Помідори, закочені за нашим рецептом, виходять соковитими, хрусткими і трохи солодкими.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі (середні) – 20 шт.
  • Листя хрону – 3 шт.
  • Парасольки кропу – 3 шт.
  • Листя чорної смородини – 12 шт.
  • Листя вишні – 15 шт.
  • Перець чорний горошок – 15 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Для маринаду: –
  • Цукор-пісок – 125 гр.
  • Сіль – 60 гр.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

Як приготувати мариновані помідори дамські пальчики? Помідори ретельно промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки. Викладаємо помідори на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули.

Часник чистимо, промиваємо.

Листя смородини, хрону і вишні промиваємо під струменем прохолодної води і кладемо на рушник, щоб вони обсохнули.

Готуємо банки для закачування: промиваємо їх питною содою, добре обполіскуємо водою і стерилізуємо в духовій шафі, над паром або ошпарюємо окропом.

На дно кожної банки укладаємо лист хрону, парасолька кропу, листя вишні і смородини.

Зубки часнику розрізаємо навпіл і розкладаємо по банках, додаємо чорний перець горошком.

Так як шкірка у помідорів дуже щільна, наколюємо кожен помідор зубочисткою в районі плодоніжки. Помідори щільно укладаємо в банки. Для краси по листу смородини можна укласти зверху.

Наливаємо в каструлю воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і розливаємо окріп по банкам. Прикриваємо банки кришками і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб помідори трохи пропарились.

Займемося приготуванням маринаду: у каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь. Додаємо солі і цукор, розмішуємо і доводимо воду до кипіння. Кип’ятити 3-4 хвилини, додаємо оцет, перемішуємо, кип’ятимо ще одну хвилину і знімаємо каструлю з вогню.

З банок зливаємо остиглий окріп і заливаємо помідори гарячим маринадом.

Щільно закручуємо банки прокип’яченими кришками, закутуємо банки теплим пледом і залишаємо при кімнатній температурі 12-15 годин до повного охолодження.

Готові охолоджені закрутки прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання, де вони можуть зберігатися до самої весни.

Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори з оцтом Помідори з часником на зиму Помідори на зиму