У кожної господині є свій фірмовий рецепт заготівлі помідорів на зиму, до його складу входять улюблені спеції і консерванти. Сьогодні ми поділимося з вами нашим фірмовим рецептом маринованих помідорів сорту дамські пальчики. Це солодкий сорт помідорів з невеликою кислинкою, м’ясистою щільною серцевиною і міцною шкіркою. Помідори, закочені за нашим рецептом, виходять соковитими, хрусткими і трохи солодкими.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі (середні) – 20 шт.
- Листя хрону – 3 шт.
- Парасольки кропу – 3 шт.
- Листя чорної смородини – 12 шт.
- Листя вишні – 15 шт.
- Перець чорний горошок – 15 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Для маринаду: –
- Цукор-пісок – 125 гр.
- Сіль – 60 гр.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
Як приготувати мариновані помідори дамські пальчики? Помідори ретельно промиваємо під проточною водою, видаляємо плодоніжки. Викладаємо помідори на кухонний рушник і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб вони обсохнули.
Часник чистимо, промиваємо.
Листя смородини, хрону і вишні промиваємо під струменем прохолодної води і кладемо на рушник, щоб вони обсохнули.
Готуємо банки для закачування: промиваємо їх питною содою, добре обполіскуємо водою і стерилізуємо в духовій шафі, над паром або ошпарюємо окропом.
На дно кожної банки укладаємо лист хрону, парасолька кропу, листя вишні і смородини.
Зубки часнику розрізаємо навпіл і розкладаємо по банках, додаємо чорний перець горошком.
Так як шкірка у помідорів дуже щільна, наколюємо кожен помідор зубочисткою в районі плодоніжки. Помідори щільно укладаємо в банки. Для краси по листу смородини можна укласти зверху.
Наливаємо в каструлю воду і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і розливаємо окріп по банкам. Прикриваємо банки кришками і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб помідори трохи пропарились.
Займемося приготуванням маринаду: у каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь. Додаємо солі і цукор, розмішуємо і доводимо воду до кипіння. Кип’ятити 3-4 хвилини, додаємо оцет, перемішуємо, кип’ятимо ще одну хвилину і знімаємо каструлю з вогню.
З банок зливаємо остиглий окріп і заливаємо помідори гарячим маринадом.
Щільно закручуємо банки прокип’яченими кришками, закутуємо банки теплим пледом і залишаємо при кімнатній температурі 12-15 годин до повного охолодження.
Готові охолоджені закрутки прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання, де вони можуть зберігатися до самої весни.
Закуска з помідорів на зиму Консервовані помідори Мариновані помідори з оцтом Помідори з часником на зиму Помідори на зиму