Мариновані помідори добре доповнюють гарячі страви на сімейних обідах і вечерях. Спробуйте заготовити овочі в літровій банці. Такий варіант зручний при подачі. Закуски вистачить на всю родину і не залишиться зайвого.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування маринованих помідор на 1 літрову банку? Ретельно промиваємо і перебираємо помідори.

Зубчики часнику очищаємо.

Літрову банку стерилізуємо, після чого в неї викладаємо зубчики часнику, лавровий лист, гострий перець і помідори.

Кип’ятимо воду і відразу ж виливаємо її в банку. Наполягаємо під кришкою близько 15 хвилин.

Через деякий час зливаємо гарячу воду назад в каструлю. Додаємо сіль і цукор.

Лавровий лист – за бажанням. Доводимо до кипіння.

Киплячим маринадам заливаємо овочі. Сюди ж додаємо і оцет.

Закриваємо банку кришкою. Закутуємо заготовку в рушник і даємо їй охолонути.

Після чого відправляємо на зберігання. Мариновані помідори в літровій банці готові!

Гостра закуска з помідорів Закрутки помідорів на зиму Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму