Мариновані помідори добре доповнюють гарячі страви на сімейних обідах і вечерях. Спробуйте заготовити овочі в літровій банці. Такий варіант зручний при подачі. Закуски вистачить на всю родину і не залишиться зайвого.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Перець чилі – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих помідор на 1 літрову банку? Ретельно промиваємо і перебираємо помідори.
Зубчики часнику очищаємо.
Літрову банку стерилізуємо, після чого в неї викладаємо зубчики часнику, лавровий лист, гострий перець і помідори.
Кип’ятимо воду і відразу ж виливаємо її в банку. Наполягаємо під кришкою близько 15 хвилин.
Через деякий час зливаємо гарячу воду назад в каструлю. Додаємо сіль і цукор.
Лавровий лист – за бажанням. Доводимо до кипіння.
Киплячим маринадам заливаємо овочі. Сюди ж додаємо і оцет.
Закриваємо банку кришкою. Закутуємо заготовку в рушник і даємо їй охолонути.
Після чого відправляємо на зберігання. Мариновані помідори в літровій банці готові!
Гостра закуска з помідорів Закрутки помідорів на зиму Закуска з помідорів на зиму Мариновані помідори Мариновані помідори в 3-х літрових банках Помідори на 2 літрову банку на зиму Помідори на зиму