Маринування помідорів в угорському стилі передбачає використання декількох рецептів: у власному соку, маринування очищених від шкірки помідорів і приготування їх в маринаді з певним набором спецій (насіння гірчиці, коріандру, фенхелю і кмину). У даному рецепті вам пропонується приготувати по-угорськи очищені помідори у власному соку. Готуємо зі стерилізацією.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Помідори свіжі (невеликі) – 1.2 кг
  • Помідори свіжі (великі) – 1.8 кг
  • Для маринаду: (на 1 л соку) –
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Гірчиця французька – 1 ч. л.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Кмин – 0.25 ч. л.
  • Фенхель – 0.25 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновані помідори по-угорськи. Для маринування виберіть невеликі пружні помідори.

Їх пробланшируйте в окропі протягом 2 хвилин, потім залийте холодною водою і очистити від шкірки.

Стерилізуйте будь-яким способом баночки для консервації. Укладіть в баночки очищені помідори.

Великі помідори очистіть від шкірки таким же способом, як і для маринування, потім поріжте їх на шматочки і подрібніть в пюре за допомогою блендера або соковижималки. Можна перетерти їх на сито. Кількість отриманого пюре обов’язково виміряйте.

Томатне пюре перелийте в каструлю, додайте до нього вказане в рецепті кількість цукру, солі та спецій і поваріть його на невеликому вогні протягом 10 хвилин. До кінця варіння додайте до соку оцет.

Приготованим томатним соком залийте помідори в баночках.

Баночки з помідорами стерилізуйте протягом 15 хвилин за загальними правилами стерилізації, а потім відразу закатаю, переверніть на кришки і накрийте на добу будь «шубою». Остиглі мариновані по-угорськи помідори перенесіть в місце зберігання.

Їжте на здоров’я!

Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори у власному соку Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму