Маринування помідорів в угорському стилі передбачає використання декількох рецептів: у власному соку, маринування очищених від шкірки помідорів і приготування їх в маринаді з певним набором спецій (насіння гірчиці, коріандру, фенхелю і кмину). У даному рецепті вам пропонується приготувати по-угорськи очищені помідори у власному соку. Готуємо зі стерилізацією.
Інгредієнти: на 3 л.
- Помідори свіжі (невеликі) – 1.2 кг
- Помідори свіжі (великі) – 1.8 кг
- Для маринаду: (на 1 л соку) –
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Гірчиця французька – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Кмин – 0.25 ч. л.
- Фенхель – 0.25 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати мариновані помідори по-угорськи. Для маринування виберіть невеликі пружні помідори.
Їх пробланшируйте в окропі протягом 2 хвилин, потім залийте холодною водою і очистити від шкірки.
Стерилізуйте будь-яким способом баночки для консервації. Укладіть в баночки очищені помідори.
Великі помідори очистіть від шкірки таким же способом, як і для маринування, потім поріжте їх на шматочки і подрібніть в пюре за допомогою блендера або соковижималки. Можна перетерти їх на сито. Кількість отриманого пюре обов’язково виміряйте.
Томатне пюре перелийте в каструлю, додайте до нього вказане в рецепті кількість цукру, солі та спецій і поваріть його на невеликому вогні протягом 10 хвилин. До кінця варіння додайте до соку оцет.
Приготованим томатним соком залийте помідори в баночках.
Баночки з помідорами стерилізуйте протягом 15 хвилин за загальними правилами стерилізації, а потім відразу закатаю, переверніть на кришки і накрийте на добу будь «шубою». Остиглі мариновані по-угорськи помідори перенесіть в місце зберігання.
Їжте на здоров’я!
Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори в 3-х літрових банках Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори у власному соку Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму