Кожен сам для себе вибирає спосіб заготівлі овочів на зиму. Хтось заморожує, хтось маринує, хтось робить салати. Зручно, швидко і смачно робити закачування з часточок помідор.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Перець чорний горошок – 3 – 4 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
- Часник – 1 – 2 зуб.
- Парасольки кропу – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування маринованих помідор половинками? Помідори вимийте і просушіть. Кожен овоч розріжте навпіл.
Банки добре помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. У банки покладіть парасольку кропу, очищені зубчики часнику і лавровий лист. Потім зрізом вниз укладіть в банки часточки помідорів.
Закип’ятіть воду, залийте помідори і залиште на 15 хвилин, при цьому банки прикрийте кришками.
Злийте воду з банок назад в каструлю, додайте цукор, сіль і перець горошком. Після того, як вода закипить, влийте оцет, проваріть 2-3 хвилини і зніміть маринад з вогню.
Гарячим маринадом залийте помідори і відразу ж щільно закрутіть кришку. Укутайте банки ковдрою і залиште до повного охолодження. Така закачування відмінно зберігається в умовах міської квартири.
Приємного апетиту!
Консервовані помідори Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори половинками Помідори без стерилізації на зиму Помідори з часником на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму