Кожен сам для себе вибирає спосіб заготівлі овочів на зиму. Хтось заморожує, хтось маринує, хтось робить салати. Зручно, швидко і смачно робити закачування з часточок помідор.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 500 гр.
  • Перець чорний горошок – 3 – 4 шт.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст. л.
  • Часник – 1 – 2 зуб.
  • Парасольки кропу – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування маринованих помідор половинками? Помідори вимийте і просушіть. Кожен овоч розріжте навпіл.

Банки добре помийте і стерилізуйте, кришки прокип’ятіть. У банки покладіть парасольку кропу, очищені зубчики часнику і лавровий лист. Потім зрізом вниз укладіть в банки часточки помідорів.

Закип’ятіть воду, залийте помідори і залиште на 15 хвилин, при цьому банки прикрийте кришками.

Злийте воду з банок назад в каструлю, додайте цукор, сіль і перець горошком. Після того, як вода закипить, влийте оцет, проваріть 2-3 хвилини і зніміть маринад з вогню.

Гарячим маринадом залийте помідори і відразу ж щільно закрутіть кришку. Укутайте банки ковдрою і залиште до повного охолодження. Така закачування відмінно зберігається в умовах міської квартири.

Приємного апетиту!

Консервовані помідори Мариновані помідори з часником Мариновані помідори на зиму Мариновані помідори половинками Помідори без стерилізації на зиму Помідори з часником на зиму Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори на зиму