Незважаючи на те, що мариновані помідори, рецепт приготування яких представлений вашій увазі, готується без використання спецій, їх смакові якості нітрохи не поступаються їх приправленим побратимам. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі. Адже все геніальне – просто.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Сіль – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування солодких маринованих помідорів без спецій? Для початку підготуємо всі інгредієнти, які знадобляться нам у процесі приготування нашої заготовки. Що стосується солі, то краще віддавати перевагу йодованої.
Оцет можна використовувати столовий або ананасовий.
Болгарський перець ретельно промиваємо, видаляємо їх нього насіння і плодоніжку. Потім нарізаємо його часточками.
Банки промиваємо з використанням харчової соди, після цього гарненько прополіскуємо їх.
Щільно укладаємо в банки до верху промиті помідори, які потрібно проткнути зубочисткою або виделкою в області плодоніжки, а також по 4-5 шматочків болгарського перцю.
Заливаємо в банки крутий окріп, накриваємо кришкою і чекаємо 25 хвилин.
Після цього зливаємо воду з банки в окрему каструлю, додавши туди оцет, сіль і цукор, відправляємо її на вогонь. Після закипання розсіл виливаємо в банку до самого верху. Закочує банки кришками.
Перевертаємо банки догори дном до повного охолодження їх вмісту. Потім можна відправляти наші заготовки на зберігання в темне прохолодне місце.
Мариновані помідори на 1 літр води Мариновані помідори пальчики оближеш Мариновані помідори як в магазині Помідори на зиму пальчики оближеш Солодкі мариновані помідори Солодкі мариновані помідори з оцтом Солодкі помідори в літрових банках Томати, залиті окропом