Мариновані помідори з яблучним соком мають делікатний солодкий смак, не вимагають інших консервантів у своєму складі. Розсіл теж дуже смачний, його можна пити вранці в якості напою.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Помідори свіжі – 1,5 кг
- Яблучний сік – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати мариновані помідори в яблучному соку, яблука краще брати кислі або кисло-солодкі. Помити їх і вирізати побиті місця. Вичавити з яблук сік і відміряти 1 л.
Помідори перебрати, помити і обсушити. Утрамбувати томати в банки. При бажанні можна додати лавровий лист, перець горошком або часник.
Сік закип’ятити, залити ним помідори. Дати постояти 15 хвилин, злити в каструлю. Додати туди цукровий пісок і сіль, закип’ятити і знову влити в банки.
Банки з закрутками закрутити гвинтовими кришками або закатати. Кришки попередньо кип’ятити протягом 5 хв. Перевернути заготовки догори дном, перевірити, чи не виходить з-під кришок повітря. Вкрити теплою ковдрою і дати повністю охолонути.
Приємного апетиту!
Мариновані помідори без стерилізації Помідори без оцту на зиму Помідори гарячим способом Помідори з цукром на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі помідори в літрових банках