Мариновані помідори з яблучним соком мають делікатний солодкий смак, не вимагають інших консервантів у своєму складі. Розсіл теж дуже смачний, його можна пити вранці в якості напою.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Яблучний сік – 1 л
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати мариновані помідори в яблучному соку, яблука краще брати кислі або кисло-солодкі. Помити їх і вирізати побиті місця. Вичавити з яблук сік і відміряти 1 л.

Помідори перебрати, помити і обсушити. Утрамбувати томати в банки. При бажанні можна додати лавровий лист, перець горошком або часник.

Сік закип’ятити, залити ним помідори. Дати постояти 15 хвилин, злити в каструлю. Додати туди цукровий пісок і сіль, закип’ятити і знову влити в банки.

Банки з закрутками закрутити гвинтовими кришками або закатати. Кришки попередньо кип’ятити протягом 5 хв. Перевернути заготовки догори дном, перевірити, чи не виходить з-під кришок повітря. Вкрити теплою ковдрою і дати повністю охолонути.

Приємного апетиту!

Мариновані помідори без стерилізації Помідори без оцту на зиму Помідори гарячим способом Помідори з цукром на зиму Помідори на 3 літрову банку на зиму Солодкі помідори в літрових банках