Закуски з помідор ідеально доповнюють гарніри і основні блюда. Помідори у власному соку, порізані на половинки, підійдуть навіть в якості соусу. Заготівля виходить соковитою і насиченою.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 3 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування помідорів у власному соку половинками? Стиглі червоні помідори звільняємо від хвостиків і ретельно промиваємо.

Спершу використовуємо тільки половину овочів. Ці плоди розрізаємо навпіл, а потім відправляємо по банкам.

Іншу половину слід перемолоти в блендері або перерубати через м’ясорубку.

Проціджуємо вміст і отримуємо сік. Його ми виливаємо в каструлю, додаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння на плиті. Перемішуємо і варимо киплячий сік 3-4 хвилини. Знімаємо з плити.

Гарячим соком заливаємо помідори в банках і закриваємо кришкою.

Залишаємо остигати при кімнатній температурі, можна укутати ковдрою. Після повного охолодження помідори готові, зберігати слід у прохолодному місці.

Мариновані помідори мариновані Різані помідори Помідори з цукром на зиму Помідори на зиму пальчики оближеш Помідори у власному соку без стерилізації Помідори часточками без стерилізації Помідори часточками на зиму Солодкі мариновані помідори