Апетитні маленькі томати черрі під снігом – проста і смачна заготівля до зимового сезону. Ніжний смак черрі з пряним ароматом маринованого часнику приємно здивує ваші смакові рецептори. Заготівля досить проста, з приготуванням впораються навіть ті, хто зважився на консервацію вперше.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Помідори черрі – 1 кг
  • Часник – 7 – 8 зуб.
  • Вода – 1 л
  • Цукор-пісок – 2,5 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як приготувати помідори черрі під снігом? Візьміть стиглі, але не перестиглі томати черрі, видаліть плодоніжки і промийте томати в тазі з водою, кілька разів міняючи воду.

Кожен помідор акуратно проколіть в місці кріплення плодоніжки, щоб під час маринування вони не лопнули і добре вбирали в себе маринад.

Часник потрібно очистити, промити і обсушити – щоб з неї не капала вода.

Далі потрібно зубчики часнику пропустити через часниковий прес або подрібнити їх у спеціальній чаші блендера.

Томати розподіліть по стерильним банкам і залийте киплячою водою під саме горлечко банок. Баночки прикрийте чистими кришками і залиште заготовку в такому положенні хвилин на десять. Після цього злийте воду назад в каструлю.

В банки з томатами густо укладіть часник, який буде нагадувати сніг своїм зовнішнім виглядом. Потім приготуйте маринад із злитою з банок води: додайте у воду цукровий пісок і сіль, доведіть рідину до кипіння, дочекайтеся повного розчинення кристалів солі і цукру, влийте оцет. Прокип’ятіть маринад близько хвилини, не більше.

Банки з томатами і часником залийте киплячим маринадом до самого верху банок, закрутіть банки з заготівлею стерильними кришками і переверніть догори дном до повного охолодження. Після охолодження мутний маринад в банках стане прозорим, а часник ляже сніг.

Закрутки помідорів на зиму Мариновані помідори Помідори гарячим способом Помідори на 3 літрову банку на зиму Помідори на зиму Помідори на зиму класичні Помідори на зиму пальчики оближеш Помідори черрі на зиму